Створення скриптів в GTA 5 на C#: з чого почати? Частина перша
12 листопада 2018
Пейдж
Привіт. Мене звуть Пейдж. У найближчий час я буду твоїм персональним наставником. Ти хочеш навчитися створювати скрипти для GTA 5 на мові C#? Ти прийшов за адресою.
Знай, що я не зможу дати тобі всі навички володіння мовою. Але не хвилюйся, для цього існує безліч різних туторіалів, книг, відео-лекцій. Але, як і в разі з іноземними мовами, щоб зрозуміти мову програмування, необхідно використовувати її на практиці. Тому ми будемо писати з тобою скрипти для GTA 5.
Які скрипти?
Які ти захочеш. Тільки не читерські. Я, звичайно, можу зламати будь-який захист, але цьому навчати тебе не буду, добре? Ми з тобою займемося скриптами для одиночної гри. Ти познайомишся з внутрішнім функціоналом GTA 5, який досить обширний. Він настільки величезний, що ще не був до кінця вивчений, уявляєш?
Але не бійся. Все, що потрібно для створення повноцінного мода, вже давно відомо. З цим не виникне жодних проблем.
Перш ніж приступити, тобі потрібен софт. Скачай і встанови Visual Studio. Саме в цьому редакторі ми створимо з тобою перший скрипт.
Встановив? Добре, відкривай програму. Не лякайся, знайди в верхньому кутку пункт "Файл" - "Створити" - "Проект". У з'явившомуся вікні знайди розділ "C#", "Класичний додаток Windows", "Бібліотека класів (.NET Framework"). Натисни ОК.
Вітаю! Ти зробив свій перший скрипт. Вивчай особливості C#, щоб в повній мірі володіти ним, і читай мої гіди по скриптингу в GTA 5. В деяких з них ти можеш знайти унікальне завдання, за виконання якого зможеш отримати різні плюшки на цьому сайті. Бажаю удачі!