Гравець розповів, як Red Dead Redemption 2 допомогла йому пережити рак і не зламатися

27 жовтня 2025
leGO_kh

На Reddit з'явилася неймовірно щира історія, яка нагадала, чому ігри — це не просто розвага. 35-річний чоловік з Італії з ніком Original_Tower_5654 розповів, як Red Dead Redemption 2 допомогла йому пройти через одне з найважчих випробувань у житті — боротьбу з раком.

«Я полюбив цю гру з того самого моменту, як вперше в неї зіграв. Пам'ятаю, як був вражений тим, наскільки глибоко вона може пробуджувати справжні емоції. А потім, як і в історії Артура Моргана, життя завдало мені сильного удару: зовсім несподівано мені поставили діагноз — рак третьої стадії,» — пише він.

Перші дні після діагнозу, за його словами, були найстрашнішими. Страх перед майбутнім, біль і тривога за близьких. І єдиним способом відволіктися і зберегти хоч трохи спокою стала улюблена гра від Rockstar.

«Єдине час, коли я міг хоч трохи відволіктися і знайти спокій, — це коли я запускав гру. Саме тоді вона стала для мене справжньою терапією»..

Найважче випробування чекало попереду — пересадка кісткового мозку і два місяці в ізольованій стерильній палаті. Але саме там гра перетворилася для нього на своєрідну терапію.

«Моє тіло було замкнене в крихітній кімнаті, а розум вільно скакав по безкрайнім просторам RDR. Це було відчуття чогось нереального. Іноді я просто бродив по світу без мети, милувався пейзажами, полював на рідкісних тварин або робив знімки видів».

Гравець згадує навіть особливий момент: коли він прийняв морфін від болю і запустив місію «Тихо посиділи» (A Quiet Time) — «для повного занурення».

Після тривалого лікування чоловік нарешті повернувся додому і поділився своєю історією, подякувавши спільноті та анонімному донору кісткового мозку, завдяки якому він живий і може продовжувати грати.

«Може бути, мій донор — теж геймер, і десь у світі ти читаєш це. Завдяки тобі я можу знову проводити години в цьому шедеврі».

Пост викликав потужну хвилю підтримки — сотні гравців написали слова подяки і побажання здоров'я.

До речі, зовсім недавно Red Dead Redemption 2 виповнилося рівно сім років з моменту релізу.