Роджер Кларк розповів, як працював з Rockstar і чому його навчила Red Dead Redemption 2
5 березня 2024
NDRoyal
Видання IGN опублікувало велике інтерв'ю з Роджером Кларком (Roger Clark), який зіграв Артура Моргана в Red Dead Redemption 2. Актор розповів про знайомство з Rockstar і про те, чому його навчила її гра.
Кларк почав працювати над грою в серпні 2013 року. Спочатку актор пройшов прослуховування з Take-Two Interactive, а потім, приблизно через місяць, він відвідав офіс Rockstar у Нью-Йорку. Компанії не говорили, про яку гру йдеться, однак Кларк здогадався, що вона пов'язана з серією Red Dead.
"Я знав, що це була Take-Two. І я був майже впевнений, що це Rockstar, хоча на той момент не міг цього підтвердити. У мене було відчуття, що це гра по Red Dead, тому що я пройшов першу частину. У свої тридцять з невеликим я не був запеклим геймером, але випадково пограв у Red Dead Redemption за місяць до того, як все це сталося", — розповів Кларк.
В результаті процес роботи розтягнувся на п'ять років — до 2018 року. Актор не тільки озвучував Артура Моргана, але й брав участь у процесі запису рухів: "Ми вчили свої репліки, репетирували сцену і розігрували її до тих пір, поки режисер не був нею задоволений. Єдина різниця між грою і кіно, що під час зйомок ми були одягнені в лайкру, і нам не доводилося змінювати локацію, все завжди відбувалося в одній і тій же студії".
За цей час Роджер Кларк дізнався багато нового про американську історію. Наприклад, про агентство "Пінкертон" і мовні особливості того часу.
"Я завжди був великим шанувальником вестернів і завжди непогано розбирався в історії. Але деяким речам я навчився. Наприклад, що слово на букву f тоді не було особливо популярним. [...] Я також багато дізнався про деякі види вогнепальної зброї. Дізнався про «Пінкертонах», які в той час були законним агентством. Деякі з них, судячи з усього, були дійсно хорошими хлопцями. Але багато з них не були. У більшості випадків це були прославлені найманці. Це були божевільні часи на Дикому Заході, де буквально панувало беззаконня, тому, я думаю, вони були необхідною силою, яка карала поганих хлопців на кшталт Артура Моргана. Я дізнався дуже багато, це абсолютно точно", — зізнався актор.
Раніше Роджер Кларк повідомив, що збирається озвучити "досить культового персонажа". У мережі припускають, що актор попрацює над ремейками Max Payne.