Співзасновник Rockstar впевнений, що GTA 6 стане «чудовою грою»
28 вересня 2025
Diana Golenko
Співзасновник Rockstar Games і провідний сценарист GTA та Red Dead Redemption Дэн Хаузер (Dan Houser) вперше з'явився в прямому ефірі з повноцінним інтерв'ю. Воно відбулося на LA Comic Con і транслювалося онлайн для фанатів по всьому світу.
Відповідаючи на запитання про GTA 6, Хаузер зізнався, що йому буде незвично грати в гру, над якою він більше не працює:
«Думаю, що для мене велика честь працювати над чимось настільки масштабним. Я написав останні 10 або 11 частин. Думаю, я вже достатньо зробив для GTA. Це завжди нова історія. Це буде не історія, яку я написав, і не набір персонажів, яких я створив, але, думаю, це буде цікаво. Я впевнений, що гра буде відмінною».
В тому ж інтерв'ю Хаузер також згадав запуск GTA 3. За його словами, спочатку преса скептично зустріла гру, а у видавця Take-Two навіть не вистачало коштів, щоб друкувати диски в потрібних обсягах — продажі зростали швидше, ніж очікувалося.
Що далі? В інтерв'ю показали перші матеріали American Caper — нового IP Хаузера у форматі графічного роману, який вийде в листопаді. Письменник описує його як похмуру історію про «дегенеративних злочинців», дію якої неможливо було б реалізувати в GTA.
Крім того, в розробці знаходяться два проекти: відкритий світ у стилі комедії Absurdaverse та «антиутопічна трагедія» A Better Paradise. Поки це лише ранні напрацювання, але Хаузер зазначив, що радий знову створювати щось нове.
Вчора також стало відомо, що Rockstar Games готує нову RP-платформу до запуску GTA 6.