Екс-ветеран Rockstar Оббе Вермей вважає, що розробка GTA 7 обійдеться дешевше GTA 6

4 липня 2025
NDRoyal

Реліз GTA 6 станеться відносно скоро (попередня гра, нагадаємо, вийшла 12 років тому), тож саме час поміркувати про те, якою буде сьома частина. Нещодавно Оббе Вермей (Obbe Vermeij), колишній технічний директор Rockstar North, нещодавно побував у подкасті Kiwi Talkz, де поділився міркуваннями про майбутнє серії.

На думку Вермейя, наступна частина може виявитися значно дешевшою у виробництві, оскільки велику частину роботи візьме на себе штучний інтелект. Деякі завдання все ще вимагатимуть участі людини, але все, що можна автоматизувати, швидше за все, буде автоматизовано.

«Припустимо, ви робите кат-сцену. Якщо ви просто опишете її, ШІ зможе згенерувати всіх персонажів і розмови між ними. Це може бути першим кроком.

У студії все ще залишаться художники з високорівневими творчими завданнями, будуть баги, які потрібно виправляти, і так далі. Але велика частина роботи, думаю, буде замінена», — розповів Вермей.

Вермей також зазначив, що індустрія і так рухається до автоматизації: наприклад, сучасні рушії тепер самостійно просчитывають фізику і зіткнення. «Коли я починав працювати, програмісти складали приблизно третину типової команди, а зараз їх, може бути, 10 або 15 відсотків. ШІ автоматизує ще більше роботи».

Але в кінцевому рахунку, впевнений Вермей, гравці тільки виграють від розвитку штучного інтелекту: «Якщо створення ігор стане дешевшим, з'явиться більше нішевих проектів, і я вважаю, що це лише плюс для геймерів. Я не думаю, що ШІ буде займатися творчою частиною. Все ще будуть художники, які визначають стиль і зовнішній вигляд, і письменники, які стоять за сюжетом. Не думаю, що ШІ може це зробити».

Рекомендовані файли