Колишній аніматор Bethesda про Rockstar: «Їх ігри настільки відполіровані»

22 квітня 2025
NDRoyal

Одним з останніх гостей у подкасті Kiwi Talkz став Джеремі Брайант (Jeremy Bryant), колишній аніматор Bethesda, який пропрацював у компанії 15 років. Розробник обговорював не лише свої проекти, а й GTA 6.

Брайант вважає, що наступний проект Bethesda — The Elder Scrolls 6 — навряд чи зробить компанію ще популярнішою. Однак він глибоко переконаний, що це станеться з Rockstar і GTA 6 — на його думку, над грою може працювати близько 3 тисяч людей.

«Rockstar такі майстри. Їхні ігри настільки відполіровані, що ти завжди ставиш собі питання: "Як вони це роблять?" Я розумію, що на GTA 6 пішло близько 10 років, але я подивився на титри Red Dead, і там було близько 500 аніматорів. Було близько 80-85 звичайних геймплейних аніматорів, ще 80 фахівців з кінематографічних сцен і ще 100 лицьових аніматорів. Такі розміри команди — це безумство. Я думаю, що загальний розмір команди Red Dead 2 становив близько 1600 людей», — розповів Брайант.

При цьому колишній ветеран Bethesda не поспішає називати Rockstar найкращим місцем для роботи: на його думку, занадто велика команда заважає встановлювати міцні зв'язки.

«Як усі ці люди спілкуються і формують якісь зв'язки на роботі, коли це просто випадкова тисяча людей, які сидять пліч-о-пліч, як на конвеєрі? Не знаю, мені це не здається таким вже чудовим. Звучить жахливо», — зізнався Брайант.

Повне інтерв'ю Джеремі Брайанта можна подивитися нижче. Перед цим у гостях у Kiwi Talkz побував колишній аніматор Rockstar Майк Йорк (Mike York).

Рекомендовані файли