Глава PlayStation Creators про GTA 6: гра викличе бурхливий ріст індустрії
21 березня 2025
NDRoyal
Грег Райс (Greg Rice), глава PlayStation Creators і провідний куратор інді-фестивалю Day of the Devs, на днях обговорив, як вихід Grand Theft Auto 6 вплине на інді-розробників. На думку Райса, розробникам невеликих ігор навряд чи варто остерігатися конкуренції через різну аудиторію.
«Я думаю, що індустрія достатньо зріла для того, щоб у ній вистачало місця для кількох ігор. Деякі проекти будуть успішні в цей час, тому що вони зовсім інші. Крім того, вихід GTA поверне в ігрову екосистему величезну кількість людей», — поділився Райс.
Топ-менеджер додав, що в теорії GTA 6 навіть допоможе інді-сцені. Гра викличе бурхливий ріст аудиторії Xbox і PlayStation, яка після проходження захоче ознайомитися з іншими тайтлами.
«Упевнений, що для багатьох геймерів GTA 6 буде єдиною грою, в яку вони будуть грати. Однак у них з'явиться можливість оцінити нове покоління консолей і спробувати щось ще. GTA 6 безумовно стане великим економічним стимулом для ігрової індустрії і принесе кілька мільярдів доларів — але я не думаю, що вона зможе конкурувати з інді-іграми», — вважає Райс.
Між тим точна дата виходу GTA 6 досі невідома. Нещодавно журналісти з GTA VI O'Clock припустили, що другий трейлер гри вийде на початку квітня.