Екс-розробник Rockstar про частоту кадрів у GTA 6: «Не знаю, чи зможуть вони досягти 60 FPS»
30 січня 2025
NDRoyal
Бувший аніматор Rockstar Майк Йорк (Mike York) дав інтерв'ю каналу Kiwi Talkz. Природно, розробника в тому числі запитували про GTA 6 — під час бесіди Йорк обговорив оптимізацію гри.
На думку девелопера, у Rockstar навряд чи вийде реалізувати підтримку 60 кадрів на секунду, оскільки гра занадто «важка». Можливо, підвищений фреймрейт з'явиться на PS5 Pro, але точно сказати неможливо.
«Не знаю, чи зможуть вони досягти 60 FPS. Думаю, що розробники будуть прагнути до стабільних 30 кадрів на секунду, щоб не було просадок. Вони спробують максимально оптимізувати гру, щоб вона ніколи не опускалася нижче цього рівня. Можливо, фреймрейт буде підніматися до 40, 41, 52 кадрів і так далі. Готовий посперечатися, що пізніше, коли вийде PC-версія і з'являться нові відеокарти, гру сильно оптимізують. Тоді ми, ймовірно, і зможемо запустити її при 60 FPS.
Я сумніваюся, що в день релізу гра вийде з підтримкою 60 FPS, якщо тільки Rockstar не використає якийсь ІІ-апскейлер, як у PlayStation. Можливо, вони зроблять це на PS5 Pro, але я все одно не впевнений», — розповів Йорк.
Йорк також припустив, що головним пріоритетом Rockstar є не якість графіки, а не частота кадрів. «Я не знаю, наскільки масштабною буде гра. За своїм досвідом скажу, що вони вичавлять з консолі все, що тільки зможуть, а потім займуться оптимізацією під 60 кадрів», — зазначив розробник.
Реліз GTA 6 все ще запланований на осінь 2025 року для PS5 та Xbox Series X/S.