Експерт: GTA 6 стане справжньою подією, яка переверне індустрію
14 січня 2025
NDRoyal
Наближаючийся реліз GTA 6 турбує не лише великих видавців, але й аналітиків. Майк Фішер (Mike Fischer), консультант Krafton і професор в Університеті Південної Каліфорнії, в недавньому інтерв'ю зізнався, що думки про нову гру Rockstar не дають йому спати вночі.
Фішер прогнозує, що запуск GTA 6 буде настільки масштабною подією, що воно затме всі інші ігри незалежно від жанру. Багато компаній сильно постраждають від конкуренції з GTA 6, оскільки у геймерів просто не буде вільного часу.
«Вихід GTA 6 буде справжнім потрясінням. Я сподіваюся, що ми побачимо зростання аудиторії, але це буквально невідома територія, тож нам доведеться просто почекати і подивитися», — розповів Фішер.
Експерт додав, що схожа ситуація сталася в 2016 році, коли виходила Fallout 4. На думку Фішера, тоді рольова гра Bethesda також переманила увагу більшості геймерів.
«Я пам'ятаю, як вийшла Fallout 4, а слідом за нею Microsoft випустила свою ексклюзивну гру по Tomb Raider. Це різні жанри, але я думаю, що радіус вибуху від Fallout просто поглинув велику частину попиту, і в результаті Tomb Raider втратила частину свого потенціалу. Коли б Rockstar не випустила GTA 6, ми ще не бачили гри такої великої, такої захоплюючої, такої неймовірної і всеосяжної», — заявив Майк Фішер.
Реліз GTA 6 все ще намічений на осінь 2025 року. Гра буде доступна на PS5 і Xbox Series X/S.