Біографія Стівена Огга
Тревор Філліпс (Trevor Phillips)... Сьогодні це ім'я відоме кожному шанувальнику серії ігор Grand Theft Auto, не лише тому, що "поганців люблять", як сказав Енді Кауфман, але й тому, що цього негідника зіграв обдарований великим акторським талантом, чудовий актор Стівен Огг (Steven Ogg). Так, так, якщо ви не знали, то завдяки таланту Стівена Огга був створений незабутній з усієї трійки головних героїв такий негідник, як Тревор Філліпс.
Стівен Огг... Зовсім нещодавно, цього чоловіка з вражаючими акторськими здібностями та великим талантом практично ніхто не знав, а виконану ним роль Тревора Філліпса в Grand Theft Auto 5 пов'язували з іншим не менш відомим культовим актором Джеком Ніколсоном (Jack Nicholson) і, як виявлялося, помилялися. Але, якщо зараз спробувати набрати ім'я Стівен Огг в одній з пошукових систем, то пошукова машина не помилиться і представить вам саме Стівена Огга як виконавця ролі Тревора Філліпса в GTA 5. Стівена Огга впізнають практично всі фанати та шанувальники не лише серії відеоігор Grand Theft Auto, але й ті, хто віддає перевагу світу GTA чомусь іншому.
Стівен Огг знаменитість. Звичайно, так було не завжди. Чи знали ви, що Тревора Філліпса міг зіграти зовсім інша людина, а може Тревора і зовсім не могло бути в GTA? Для того, щоб у майбутньому Стівену Оггу випала удача зіграти роль Тревора Філліпса, в минулому Оггу довелося пройти досить тривале подорож, яке частково можна порівняти з історією фільму "Містер Доля".
Балуванець у руках долі
Стівен Огг народився і виріс у місті Калгарі (Calgary), це місто знаходиться в канадській провінції Альберта (Alberta).
"Мій акторський дебют відбувся при Національній Раді з Кінематографії Канади. Тоді я відзначився тим, що мій голос ламався через увесь діалог, адже я ще не досяг повного статевого дозрівання. Але завдяки цьому початку, я брав участь у багатьох театральних постановках, грав усіх, від Британського солдата і Дракули до дитини-хрестоносця і охопленого тугою втікача.
Пристрасть і відданість, які були проявлені до акторського ремесла в роки мого формування, передані мені від спорту, де я був зосереджений на волейболі. Займаючись цим видом спорту, я брав участь у Літніх Іграх Канади та грав у спортивній команді Університету Національних Чемпіонів з "Динозаврами Калгарі" (сьогодні ця команда носить назву "Діноси", а люди називають її просто "Динозаври" - прим. автора). Після автомобільної аварії та опинившись на лаві запасних, я поставив собі питання про моє майбутнє в спорті, тоді я зробив глибокі висновки. Літом для мене випали сприятливі можливості, завдяки яким я поїхав до Торонто. Після цього я більше ніколи в житті не повертався в моє рідне місто Калгарі.
Перед початком моїх подорожей по Достоєвському - Бастер Кітону (Огг вказує на російського письменника і мислителя Ф.М. Достоєвського, а також американського актора і режисера Д.Ф. Кітона, роботами яких був зацікавлений - прим. автора) 1989 рік я прожив у Торонто, по року знаходився в Мілані та в італійському районі Ванкувера. Потім, минаючи всю країну, я опинився в Монреалі, це за рік до того, як зупинитися в Парижі. У Франції я прожив з 1993 по 1995 роки. Там я почав вільно говорити французькою мовою, багато в чому завдяки прекрасній старій леді з булочної Boulangerie. Вона проживала поверхом нижче моєї квартири, і не тільки забезпечувала мене найкращими багетами, які я коли-небудь їв, а також допомагала мені з французькою мовою. Окрім письмової діяльності та прогулянок з привидом Генрі Міллера в паризькому районі Монмартр, я почав готувати натурщиків. Вони, ставши першокласними натурщиками, виявилися успішними в своїх починаннях.
Нарешті! Нью-Йорк! Прибувши в Нью-Йорк без грошей, без робочих документів, і знаючи лише кілька людей, роботи для мене було непочатий край. Заробляючи на життя кейтер-офіціантом, я також працював з кожним актором, який відвідував попередні курси та з тими клієнтами, хто мандрував між двома країнами. Попутно я відвідував різні акторські класи і навіть брав приватні уроки у Алана Саваджа. До двох тисячного року я став достатньо успішним, щоб у якості запрошеної зірки опинитися на прослуховуваннях у таких помітних постановках Нью-Йорка, як "Закон і порядок", "Третя зміна" і, на додаток до деяких театральних робіт, "Одна життя, щоб жити". Також я виконав невеликі ролі в кількох інді-фільмах.
Саме в цей час я почав працювати на комерційній основі і незабаром виявив везіння і удачу в роботі диктором. Логотипами компаній, які я озвучив, можна було б обклеїти хижу, яку я збудував у лісах штату Коннектикут. Пліч-о-пліч з другом, у якого на відміну від мене більше досвіду в будівельній сфері, з 2005 по 2009 роки ми спроектували дизайн, а потім побудували єдиний у своєму роді цей дім усамітнення, схожий на райський куточок.
А що стосується сьогоднішнього дня і майбутнього...", - закінчує
Ось так складалася доля Стивена Огга, до того, як він подарував нам Тревора Філліпса. Хто знає? Може, і твоя доля, дорогий читач, складеться найкращим для тебе чином: сьогодні ти невідомий шанувальник серії ігор Grand Theft Auto, а що буде завтра? Це цілком і повністю залежить тільки від тебе. У будь-якому випадку, як сказав Тревор Філліпс, переслідуючи потяг в одній з місій: "У мене є квиток!".