Фанат перетворив сюжет GTA 5 у дев'ятигодинний бойовик

20 вересня 2025
Diana Golenko

Ютубер Screengraphy опублікував на своєму каналі амбіційний проєкт, що перетворює сюжет Grand Theft Auto 5 на справжній хардкорний фільм-екшн, що триває майже дев'ять годин. Відео «знято» з кінематографічною камерою та відповідними ефектами.

«GTA V: The Movie — це цілісний 9-годинний епос, створений практично з усіх моїх попередніх короткометражок по Grand Theft Auto 5, над якими я працював останні два роки. Кожна місія змонтована так, щоб виглядати як повноцінний повнометражний фільм. Сподіваюся, вам сподобається, поки ми готуємося до виходу GTA 6». — Screengraphy

Блогер не забув і про альтернативні закінчення оригінальної гри. Сам фільм закінчується канонічним фіналом, але побачити інші варіанти розвитку основного сюжету можна у вигляді кошмарів Франкліна Клінтона.

Фанатський триб'ют п'ятої частини зібрав понад 50 тисяч переглядів, сотні лайків і багато захоплених коментарів від інших користувачів YouTube:

«9 годин?! Ось це фільм GTA 5. Операторська робота просто вражаюча», — xKennyy

«Ти не уявляєш, як я чекав відео в стилі GTA V: The Movie. Усі ролики по GTA V на YouTube до цього моменту були жахливими. ДЯКУЮ», — demirdmr256

«Це відео потрібно просувати або щось в цьому роді, тому що воно занадто хороше і ідеальне, і щоб його недооцінювали, потрібні мільйони переглядів», — matthewpope3168

«Я очікував геймплею та кат-сцен з шейдерами, але ЦЕ насправді Absolute Cinema», — adi90s

«Весь цей фільм, по суті, відображає те, як я бачу GTA V, граючи в сюжетний режим. Знову побачити ці сцени в чисто кінематографічному вигляді — це якось освіжає в пам'яті! Обожнюю цю операторську роботу! Уявляю, як одного разу ви переказуєте сцени та ігровий процес GTA 6 у такому ключі!» — sharpededgeentertainment

До слова, нещодавно GTA 5 відзначила своє 12-річчя: вперше гра була випущена в 2013 році на PlayStation 3 та Xbox One. Незважаючи на такий солідний вік, проєкт все ще приваблює велику аудиторію та активно продається завдяки GTA Online.

Тим часом Rockstar Games готується до релізу Grand Theft Auto 6, який відбудеться 26 травня 2026 року. Студія розраховує на найбільший запуск в історії відеоігор.