Створювач ENB: Rockstar оградила GTA 5 від модів

15 квітня 2015
Evgenii Sokolov

Багато хто купив GTA 5 для PC, сподіваючись, що в майбутньому для гри вийде багато нових модів, але насправді з модифікаціями для довгоочікуваного екшену все може бути не так добре, як здавалося спочатку. Нещодавно в своїй групі VK ми писали про чутки, згідно з якими Rockstar наймає спеціальних людей, які будуть захищати PC-версію GTA 5 від модмейкерів. Новина здавалася абсурдною, тому ми не стали публікувати її на сайті, але тепер, після виходу гри, ситуація почала прояснюватися — сьогодні творець ENBSeries Борис Воронцов написав на офіційному форумі проєкту, що Rockstar зробила все можливе, щоб огородити PC-версію GTA 5 від моддингу.

Я помилявся. Rockstar зробила все можливе, щоб огородити GTA 5 від моддингу, тому на даний момент неможливо зробити щось з грою, відредагувавши ігрові файли. Усі мої друзі модмейкери поділяють думку про те, що у GTA буде дуже коротке життя, як і в будь-якої іншої гри, якщо для неї не буде модів, тому я не стану розробляти для неї моди, поки:

1) можливість створення модів не буде включена з виходом нових патчів або поки не зламають DRM захист і не розшифрують файли гри

2) для гри не випустять стабільний патч, який зробить її працездатною для всіх гравців

3) я не бачу великого потенціалу в створенні модів для цієї гри, поки можна виробляти лише незначні зміни, які не створять вау-ефекту, просто зробіть можливість змінювати все, а не щось, що підійде для тих, хто грає в неї вперше, потрібно дати їй деякий час і подивитися, що буде далі, можливо, гра просто дуже скоро помре (див. пункт 1)

4) на даний момент у мене стільки проблем, що в першу чергу я думаю про те, як не покінчити життя самогубством

Борис, живи! Хто ж ще, якщо не ти, зробить ENBSeries для GTA 5?

Ну а дрібні моди для GTA 5 без вау-ефекту вже є в нашому архіві:

- First-Person Field of View Mod v 1.1

- Трейнер

Рекомендуемые файлы