«ІМХО» - GTA 6

23 травня 2014
FabertonWARE

Гуляючи в інтернеті, переглядаючи різні сайти про GTA, я помітив таку особливість - зараз, досить актуальною темою стало обговорення серії GTA, а якщо бути точнішим - її наступних частин, ще не побачених на світ. Я, власне, вирішив не залишатися осторонь і вирішив представити своє бачення про наступну гру від RockStar North.

Хочу зазначити, що я вже писав подібну статтю, але там я описав занадто очевидні речі, і її зміст мене не дуже задовольняє. У цій же статті я постараюся все як можна більш грамотно викласти, щоб читання цієї статті було дійсно цікавим і пізнавальним. Статтю я поділю на дві частини - якщо вам сподобається ця, то найближчим часом я напишу другу.

Транспорт у GTA 6

Почну, мабуть, з транспорту - Який транспорт використовувався у всіх частинах франшизи GTA? Як правило, це був транспорт реального походження, який ми могли зустріти в реальному житті, тільки трохи видозмінений. До кожного транспортного засобу в грі ми могли знайти реальний прототип. Наприклад, автомобіль Admiral, який ми могли зустріти в трьох частинах серії - GTAIII, GTA Vice City і GTA San Andreas, має реальний прототип - Mercedes. І з усіма автомобілями так. Чи стануть RockStar змінювати багаторічну традицію і додавати свої транспортні засоби, яких навіть не існує в природі? Скажу вам точно - ні. Чому? GTA - це по суті "Симулятор життя", так як у ній ми можемо робити майже все, що робимо в реальному житті, тому ухилення від "Псевдо-Реалістичного" стилю гри було б не дуже розумним рішенням - адже є фанати, для яких дуже важливо, щоб їх улюблена гра була дуже реалістичною.

Локація

Продовжу розвивати тему ігрової локації - Я вже писав у своїй минулій статті, що найбільш ймовірною локацією буде місто Vice City - і ця думка досі залишається при мені. Але потім трохи подумав, я прийшов ще до кількох домислів. "А чому б RockStar не зробити місто, якого ми ще не зустрічали в минулих частинах гри?" - Ось таке у мене зараз думка. Хто знає - які у RockStar плани на найближче ігрове майбутнє? Ще не можу не сказати одну річ, яка мене дуже дивує - Все більше і більше людей стверджують, що ігровою локацією наступної частини буде або "Las Venturas", або "San Fierro" - свою позицію вони пояснюють так:

"В GTA 5 був Лас Сантас, значить в GTA 6 буде Сан Фієра"

Якби GTA 5 вийшла не в 2013 році, а скажімо в 2019, то в грі були б усі три міста, а те, що в грі всього одне місто з GTA San Andreas, я можу пояснити так - Ми обмежені потужністю консолей і ПК нашого часу, і щоб зробити всі три міста, не вистачило б потужності для завантаження гри ні у жодної консолі або ПК, та й щоб прогрузити локацію такого розміру, у движка гри (Rage) не вистачило б ресурсів..

Зброя в GTA 6

Хочу приділити увагу зброї - Є користувач (Не буду називати його нікнейма), який написав статтю про те "Яка буде зброя в GTA6", і там він описує (Пробує щось нам викласти) яку зброю буде в GTA 6. Дурниця - не правда-ли?

Який сенс описувати зброю, якщо вона з кожною частиною не змінюється? Але раз вже почав, давайте вже викладу свою версію:

Пістолети:

Glock - Легкий пістолет, використовується по сей день. В грі напевно буде використовуватися як основна зброя у якихось банд, поліції та інших не дуже хороших особистостей...

Desert Eagle - Важкий пістолет, використовується по сей день. В грі напевно буде використовуватися як рідкісна зброя, з посиленою пробивною потужністю. Використовувати будуть люди, більш багаті або авторитетні.

Пістолети-Кулемети:

Tec9 - Легкий пістолет кулемет, буде використовуватися у якихось банд, та інших особистостей з поганою репутацією.

MicroUzi - Аналогічно Tec9...

MP5 - Пістолет кулемет. За традицією буде використовуватися у підрозділах спецназу США.

Автомати:

AK47 - Не знаю як вам, а мені набридло бачити один і той же автомат з однієї частини в іншу. Я б хотів побачити, нарешті, ІНШУ МОДИФІКАЦІЮ АВТОМАТА КАЛАШНИКОВА, Наприклад - мій улюблений вид з цієї сімейки - AK74м. - Використовувати будуть напевно якісь банди, бандити і бла-бла-бла...

M4 - Тут ситуація аналогічна з пунктом вище, мені особисто набридло бачити цей автомат в кожній частині - добре що в GTA 5 використовують іншу модель. Використовувати будуть тільки Збройні сили Америки - Армія взагалі.

Ракетні установки і зброю рукопашного-близького бою я описувати не буду - Воно напевно залишиться колишнім.

Сюжет GTA 6

Поговоримо про сюжетні елементи - Мені здається, було б досить оригінально додати подорож у часі. Ні, я не маю на увазі "Назад у майбутнє", а-ля подорож між роками, там з 1988 потрапити в 1953 - Я маю на увазі переміщення між часом місій. Взагалі, щоб герой міг пережити те, що з ним сталося багато років тому, таке іноді буває в заставках у іграх. Взагалі, пояснити це досить складно.. Якщо зрозуміли всю суть - молодці, не зрозуміли - значить не зрозуміли.

Двигун і графіка в GTA 6

Хочу приділити увагу технічному складовому гри - В даний момент, на трьох останніх іграх від RockStar (Red Dead Redemption, GTА:IV, GTA:V) використовується ігровий двигун «Rage (RockStar Advanced Game Engine)» - Це власний двигун RockStar. Створений у 2006 для гри «Rockstar Games presents Table Tennis», в подальшому його і стали використовувати для інших ігор.

Якщо подумати - Починаючи з GTA:3 і закінчуючи GTA:San Andreas, використовувався ігровий движок RenderWare від компанії EA. Починаючи з GTAIV став використовуватися движок «Rage» - якщо зовсім не розбиратися в скриптингу, програмуванні, рендері, анімації та в іншому ігробудуванні, то можна вважати, що в GTA 6 буде використовуватися той же движок - і це так. Але використовуватися він буде не тому, що "Три гри використовують один движок - це традиція", а тому що RockStar ще як мінімум років 5-9 буде підтримувати свій движок і випускати свої ігри саме на ньому. Звичайно, в майбутньому він буде отримувати якісь покращення. Наприклад, давайте поглянемо на GTA 4 і на GTA 5 - Движок один, а відмінностей вагон і маленька візок...

Випадкові події

Випадкові події в ігровому світі - не знаю, як вам, а мені особисто завжди не вистачало різноманітності в грі. Але ось чим ми можемо займатися в грі? Їздити, Ходити, Стріляти, Вбивати, Пригати, Бігати, Пити, Їсти(І то щоб поповнити здоров'я), плавати, літати. Але це все. Чому б, наприклад, не зробити можливість, скажімо - одружитися? А що - це оригінально, і в інших іграх подібного жанру не використовувалося. Так, скажете - "Яке одружитися? Це ж не Sims 3!" - Тут, можна звичайно з вами погодитися, якщо грати в гру тільки через те, що там можна давити бабусь на вантажівках, але цього мало....

Рекомендуемые файлы